Položen temeljni kamen za baptistički pastoralni centar u Rijeci

Na gradilištu pastoralnog centra "Riječ i život", koji gradi Baptistička crkva iz Rijeke, danas je položen temeljni kamen.

Temeljni kamen položio je počasni predsjednik Saveza baptističkih crkava Branko Lovrec.

Pripreme za izgradnju toga centra na riječkome području Gornjem Zametu trajale su devet godina. Centar, po projektu arhitekta Dušana Kostiča, ima površinu od 2561 četvorni metar. Glavna dvorana za vjerske obrede imat će 400 mjesta, a cijeli centar, koji će se moći brzo prilagoditi različitim potrebama, moći će primiti 800 ljudi. Osim baptističkim vjernicima, po najavama investitora, centar će biti otvoren i ostalim zajednicama i udrugama. Izvođač radova - tvrtka "Novotehna" obvezala se dovršiti prvu fazu gradnje za šest mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Taj centar Baptistička crkva iz Rijeke gradi zajedno s Međunarodnim centrom za život kako bi zadovoljila svoje potrebe i potrebe šire vjerničke zajednice, izvijestio je pastor Baptističke crkve iz Rijeke Giorgio Grlj.

Na svečanom polaganju temeljnog kamena bili su riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i predsjednik Ekumenskog odbora grada Rijeke mons. Dinko Popović, u ime riječkog nadbiskupa Ivana Devčića. Propovijed je održao predsjednik Saveza baptističkih crkava Tomas Magda.

(Hina) xdsil yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara