Položeni vijenci u spomen na civilne žrtve stradale u raketiranju Zagreba

U SPOMEN na civilne žrtve stradale u raketiranju Zagreba 1995., danas su kod Središnjeg križa u Aleji hrvatskih branitelja na Mirogoju položili vijence i zapalili svijeće izaslanik Predsjednika Republike Neven Ivak, predstavnici Udruge hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije te Odjela za branitelje Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U ime Predsjednika Republike vijenac je položio i svijeću zapalio Neven Ivak, pomoćnik predsjednikova savjetnika za unutarnju politiku, a u ime Udruge hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije predsjednica Marija Vražić te članice Ana Krhen, kojoj je suprug poginuo u Staroj Vlaškoj tijekom raketiranja Zagreba, i Ana Paradinović, kojoj je suprug nestao 1992. u Sisku. U ime Odjela za branitelje Grada Zagreba vijenac je položila Vesna Helfrih.

Pobunjeni Srbi su prije devet godina, 2. svibnja 1995., napali Zagreb raketnim sustavom "Orkan" s kasetnim punjenjem kako bi se osvetili za vojni poraz koji su pretrpjeli dan prije na zaposjednutim hrvatskim područjima u zapadnoj Slavoniji. U napadu, koji je ponovljen i dan poslije, 3. svibnja 1995., poginulo je šestero ljudi, 39 ih je teško, a 136 lakše ranjeno.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara