POMOĆ HRVATSKOGA CRVENOG KRIŽA ZA STRADALE U POTRESU U IRANU

Hrvatski crveni križ (HCK) hitno šalje pomoć stanovništvu Irana, stradalom u jučerašnjemu katastrofalnom potresu, te je, budući da su potrebe goleme, otvorio telefonski broj i žiroračun za pomoć.

Odgovarajući na poziv Međunarodnoga crvenog križa u Ženevi, HCK hitno šalje u Iran veći broj šatora, pokrivača, vreća za spavanje i nosila, ističe u priopćenju HCK.

Pozivom na telefonski broj 060 600 060 i odslušanom porukom na tom broju, građani Hrvatske mogu darovati 6,82 kune po minuti.

Tako prikupljen novac, te novac uplaćen na broj žiroračuna HCK (2360000-1101396032, uz poziv na broj 05-510, s naznakom "Apel za pomoć Iranu") bit će namijenjen daljnjoj pomoći stradalima u potresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HCK će prikupljeni novac za hranu i lijekove, te za potrebe liječenja poslati u organizaciji Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

O rezultatima akcije kojom se prikuplja novac, te o njegovu korištenju HCK će izvijestiti putem medija.

Prema posljednjim podacima kojima raspolaže HCK, u potresu koji je pogodio Iran poginulo je više od 25 tisuća ljudi, deseci tisuća su u pretrpanim i slabo opremljenim bolnicama, a 60 tisuća mnogobrojnih obitelji je na porušenom području, bez krova nad glavom.

(Hina) pp/ag mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara