pomoć obitelji poginulog policajca

Varaždinska banka i varaždinska podružnica Croatia osiguranja dodijelit će obitelji Željka Murka, policajca poginulog nakon pljačke Poslovnice Varaždinske banke u Nedelišću, jednokratnu pomoć od 50.000 kuna.

Kako je Murk bio štediša Varaždinske banke i korisnik njezinih zajmova, Uprava banke odlučila je otpisati 25.000 kuna duga za zajam, rečeno je na konferenciji za novinare koju su sazvali Pavao Parat, član Uprave i direktor Sektora građana te banke, i predstavnik Croatia osiguranja Boris Silić (osiguravatelj svih novčanih pošiljaka Varaždinske banke).

Uz ostalo je rečeno da je dvoje djelatnika Varaždinske banke u Poslovnici u Nedelišću pretrpjelo šok, da je njihovo ponašanje bilo u skladu s uputom Varaždinske banke za slučaj oružane pljačke te da nisu dovodili u opasnost ni vlastite živote, ni život stranke koja se ondje zatekla u trenutku pljačke.

Alarmni uređaj bio je uključen također u skladu s uputom, što znači da je bila uključena tzv. tiha dojava u trenutku kad se time nije ugrožavala sigurnost nazočnih. Parat je rekao kako je tiha dojava uključena u trenutku kad je pljačkaš izlazio iz Poslovnice.

Jučerašnja oružana pljačka i ubojstvo policajca Željka Murka bilo je povod Poglavarstvu Međimurske županije da na današnjoj sjednici odluči sazvati hitnu izvanrednu sjednicu Poglavarstva i Skupštine o stanju sigurnosti u Županiji, jer je, po riječima župana Branka Levačića, ´na djelu je kriminalni terorizam´.

Odlukom Poglavarstva obitelji poginulog policajca Murka dodijeljena je pomoć od 5000 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara