Pomoć presretačima: Schumachere na cesti ubuduće će loviti i helikopteri

Tekst: G.V.
Foto: Ilustracija

IZ MINISTARSTVA unutarnjih poslova najavljuju kako će tijekom ovog ljeta pojačati ophodnju u prometu te da će nadzirati promet i iz zraka u svrhu smanjenja broja prometnih nesreća, piše Jutarnji list.

Tim putem će se vršiti maksimalno pokrivanje autocesta i državnih cesta koje vode prema turističkim destinacijama, posebno za vrijeme vikenda. Iz MUP-a kažu kako će iz zraka u policijskom helikopteru policajac dojavljivati ophodnji na cesti i presretačima prometne nesreće, grube prekršaje i zastoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, austrijski prometni klub VCO proveo je studiju kojom se potvrđuje da je Hrvatska prema broju poginulih na milijun stanovnika najopasnija europska zemlja. No iz MUP-a kažu da je ta studija netočna jer se radi o starim pokazateljima, odnosno da broj poginulih na hrvatskim cestama iz 2009. godine nije 150, već 124.

U svrhu veće sigurnosti na cestama tiskane su i brošure "Ljeto na hrvatskim cestama" u kojima su navedene zakonske odredbe, savjeti turistima te važniji telefonski brojevi na hrvatskom, francuskom, engleskom, slovenskom, njemačkom, mađarskom, češkom i talijanskom jeziku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara