Pomoću keramičkog komadića svjećice opljačkali dva vozila

Pomoću keramičkog komadića svjećice opljačkali dva vozila

SAMOBORSKA policija dovršila je ovog tjedna kriminalističku obradu nad trojicom mladića koje tereti za dvije teške krađe, a u kojima je načinjena šteta od pet tisuća kuna. Jedan 20-godišnjak i njegovi 19-godišnji i 21-godišnji prijatelji su pomoću neobičnog komada opreme efikasno razbili stakla na dvama automobilima.

Lopovi su iz vozila ukrali ruksak i novčanik, te torbu s digitalnom kamerom i digitalnim fotoaparatom te dodatnom opremom. Do ukradenih stvari su došli tako što su pomoću komadića keramike otrgnutog sa stare motorne automobilske svjećice razbili stakla na vozilima svojih žrtava, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Policija je priopćila da su prvu krađu izveli 9. siječnja između 12 i 13 sati na području Samobora. Svojom Opel Astrom su došli do parkirališta Ulice Josipa Komparea u neposrednoj blizini doma zdravlja gdje su parkirali u blizini Mazde 323 zagrebačkih registracijskih oznaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19-godišnjak je uz pomoć keramičkog komadića razbio staklo na stražnjim lijevim vratima Mazde iz koje je izvadio ruksak s novčanikom i mobilni telefon procijenjene vrijednosti 2.000 kn.

Sva trojica su 14. siječnja između 10 i 11 sati ponovno krenuli u još jednu krađu, a ovoga puta meta im je bio VW Golf parkiran u Perkovčevoj ulici. 19-godišnjak je keramičkim komadićem svijećice razbio staklo na vratima suvozača te je kroz razbijeni prozor iz Golfa izvadio torbu s kamerom, fotoaparatom i opremom. Pri tom je nastala šteta procijenjena na 3.000 kn.

Dva mlađa punoljetnika, su uz posebno izvješće, dovedeni u Istražni odjel Županijskog suda u Zagrebu, dok je treći počinitelj (21-godišnjak) nakon dovršene kriminalističke obrade pušten na slobodu, priopćio je PUZ.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara