Pomutnja oko sudbine preostalih talaca u Sahari

SUDBINA 15 europskih talaca, koje je u alžirskoj Sahari zarobila jedna islamska skupina, u utorak je još uvijek neizvjesna nakon što je nekoliko međunarodnih medija, uključujući dpa, objavilo u ponedjeljak da su oslobođeni, a vojska je to opovrgnula.

Alžirske novine El Khaber pišu u utorak da su pregovori o oslobađanju talaca - 10 Nijemaca, četiri Švicarca i jednog Nizozemca - naišli na teškoće.

Pozivajući se na dobro obaviještene izbore, novine su objavile da su specijalne vojne postrojbe, nekoliko sati nakon što je alžirska vojska opovrgnula izvješća o oslobađanju talaca, pokrenule operaciju za njihovo oslobađanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oružane snage su priopćile da su poduzimaju napori za oslobađanje turista za koje su vjeruje da ih je otela Salafistička skupina za propovijedanje i borbu (GSPC), islamistička militantna skupina koja je relativno nepoznata izvan Alžira.

"Priprema se napad", piše utjecajni dnevnik El Watan.

Međutim, novine Le Quotidien d Oran izvijestile su da postoje ozbiljna neslaganja između alžirskih i njemačkih dužnosnika o tome kako okončati talačku krizu.

Njemačka strana navodno odbacuje vojni napad kao što je bio onaj prošlog tjedna kada je oslobođeno 17 talaca kako se ne bi ugrozio život zatočenika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara