Ponavlja se glasanje o povjerenju Žužulu?

Ponavlja se glasanje o povjerenju Žužulu?

U UTORAK će se na sjednici Predsjedništva Sabora odlučiti hoće li se prihvatiti oporbeni zahtjev i ponoviti glasanje o povjerenju ministru Miomiru Žužulu. Oporba je zatražila da se glasanje provede poimenično, te da se ubuduće kvorum u sabornici utvrdi elektronički.

"Ako HDZ ne prihvati naše zahtjeve, naći će se način da izrazimo svoj prosvjed. To prije svega znači da nećemo sudjelovati u saborskom glasovanju, jer se oporba ne miri s onim što je ocijenila kao kršenje legalnosti u Saboru prošlog tjedna" - izjavio je predsjednik SDP-a Ivica Račan.

Odgovor na pitanje hoće li oporbenjaci, kao danas, izostati sa sjednica saborskih odbora, Račan je odgodio za sutra, kad se ponovno sastaje saborsko Predsjedništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjednici proširenog saborskog Predsjedništva dogovoreno je da će već sutra Odboru za izbor i imenovanja biti predložen novi sastav Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

U tom bi povjerenstvu trebali sjediti zastupnici Marija Bajt (HDZ), Josip Leko (SDP), Pejo Trgovčević (HSP) i Nikola Mak (nacionalne manjine), a kao vanjski članovi predsjednik Transparency International Hrvatske Antun Zorislav Petrović, profesor na riječkom Sveučilištu Miomir Matulović, te predstavnik Foruma hrvatske sloge Milan Ramljak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara