Ponovno se otvara Strossmayerova galerija starih majstora

STROSSMAYEROVA galerija starih majstora ponovno će sutra biti otvorena za javnost, nakon što je završilo višemjesečno preuređenje galerijskog prostora, izvijestili su danas iz Galerije.

Strossmayerova galerija starih majstora otvara se na dan godišnjice rođenja biskupa Josipa Jurja Strossmayera, utemeljitelja Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Galerije starih majstora koja nosi njegovo ime.

Strossmayerova galerija bila je zatvorena za javnost od srpnja 2002., kada su počeli radovi na osuvremenjivanju izložbenog prostora, osobito novom galerijskom rasvjetom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon preuređenja prostora u stalnom postavu Strossmayerove galerije (Europske slikarske škole od XIV. do XIX. stoljeća), kako je priopćeno, provedene su određene preinake - manji dio umjetničkih djela isključen je iz postava, dok je položaj nekih slika promijenjen. Sadašnja popravljena koncepcija, kako se napominje, prijelazno je rješenje do ostvarenja potpuno novog stalnoga postava.

Galerija rad nastavlja s nepromijenjenim radnim vremenom: utorkom od 10 do 13 i od 17 do 19, od srijede do nedjelje od 10 do 13 sati, a ponedjeljkom je zatvorena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara