Popularnost slovenske vlade u malom padu

Popularnost slovenske vlade premijera Janeza Janše i dalje je vrlo visoka ali je u malom padu, pokazali su najnoviji rezultati istraživanja "Politbarometar" koje se provodi svakog mjeseca.

Koalicijsku vladu desnog centra u ožujku je podržavalo 61 posto ispitanika, a u travnju 59 posto.

To je još vrlo visoka potpora, ali rezultati govore da je Slovenija skoro 6 mjeseci nakon parlamentarnih izbora u svojevrsnom "predizbornom" stanju, ocijenio je predstavljajući rezultate istraživač Slavko Kurdija s Fakulteta političkih znanosti u Ljubljani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na pitanje koja je trenutačno najvažnija zadaća slovenske politike, sudionici ankete su na visoko treće mjesto stavili odnose s Hrvatskom. Ispred toga su nezaposlenost i ekonomska politika.

Istraživanje izrijekom ne govori o razlozima malog pada popularnosti vlade u odnosu na ranije mjesece. Jedna od tema na kojima se, sudeći po anketi, sadašnja vlada razilazi s biračima je politika prema nacionalnoj televiziji. Većina sudionika istraživanja ocijenila je naime da novi zakon o radioteleviziji, što ga je vlada uputila u parlament, može pojačati utjecaj politike na novinarstvo, te ga ne podržava.

(Hina) xfl ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara