Porastao vodostaj na pritocima Drave i Dunava

VODOSTAJ Drave u Osijeku i Dunava kod Batine i u Vukovaru ne prijeti opasnošću od poplave, ali je porastao vodotok na pritocima, doznaje se u osječkoj ispostavi Hrvatskih voda.

Za rijeku Vučicu kod Benićanaca jutros su proglašene izvanredne mjere obrane od poplave, a u njezinu nizvodnom toku kod Šaga redovite mjere obrane od poplave, rekao je Hini zamjenik rukovoditelja obrane od poplave Osječko-baranjske županije Ivica Nađ.

Izvanredne mjere proglašene su i za zapadni lateralni kanal kod Đakova, čije se vode ulijevaju u Savu.

Za rijeku Karašicu kod Kapele proglašene su redovne mjere obrane od poplave, no, kako je rekao Nađ, tu se ne očekuju veći problemi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče vodostaja Drave i Dunava, bez obzira na veće količine kiše koja je ovih dana padala, ne očekuju se problemi.

Primjerice, današnji vodostaj Drave kod Osijeka je plus 70 centimetara, a pripremno stanje obrane od poplave proglašava se na visini vodostaja od plus 200.

Vodostaj Dunava kod Batine danas iznosi 107, a tek kada dosegne visinu od 300 slijede pripremne mjere obrane od poplave.

Prognoza za iduće dane govori o smirivanju vremenske situacija te se ne očekuju problemi s izlijevanjem rijeka, rekao je Nađ.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara