Poreč: Najavljena jadranska konferencija o ovisnosti

PRVA konferencija o ovisnosti počet će u porečkom hotelu "Picalu" 21. i 22. svibnja, a nastavit će se 23. svibnja u Portorožu kad se održava i Simpozij o ovisnosti zemalja srednje i jugoistočne Europe, najavili su predstavnici organizatora na današnjoj konferenciji za novinare u Poreču.

Organizatori su hrvatski Centar za liječenje ovisnosti, slovenska Koordinacija centara za liječenje ovisnosti, Odjel za psihijatriju i ovisnosti Sveučilišta u Trstu i ljubljanska ustanova "Odsev se sliši".

To je, kako se danas čulo, prvi takav skup o toj temi u ovom dijelu Europe a cilj mu je potaknuti izmjenu iskustava i znanja stručnjaka o ovisnosti i ponovno uspostaviti veze među kolegama kako djelotvornije suzbijala zlouporaba droga u regiji.

Po riječima predsjednika Organizacijskog odbora dr. Ante Ivančića sudionici skupa su vodeći stručnjaci i nositelji programa liječenja i suzbijanja zlouporabe droga iz svih regionalnih zemalja te ugledni kliničari, psihijatri, socijalni djelatnici i pročelnici gradskih i županijskih odjela za zdravstvo.

Očekuje se više od 200 sudionika, prijavljeno je više od 120 radova, a skup će popratiti i četiri radionice o skupnom radu sa ženama ovisnicama, radu sa skupinama roditelja ovisnika, o radu medicinskih sestara s ovisnicima te o metadonskom liječenju. Održat će se i okrugli stol o buprenorfinu, lijeku koji se u svijetu dugo rabi u liječenju heroinske ovisnosti, a ubrzo bi, kako je danas rečeno, trebao biti registriran i u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ime pulskog Centra za liječenje ovisnosti dr. Katarina Mešin-Velkova izvijestila je novinare kako je u Puli ukupno 950 registriranih heroinskih ovisnika.

(Hina) dspo mćZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara