Pored Tetova pokušan atentat na šefa albanske oporbe u Makedoniji

MAKEDONSKA policija uhitila je Faruka Iljažija iz Tetova kojeg se sumnjiči da je sudjelovao u jučerašnjem oružanom napadu na lidera albanske opozicije u Makedoniji Alija Ahmetija, javlja pressonline.

Napad na Ahmetija dogodio se sinoć u selu Rahovec pored Tetova nakon održanog predizbornog skupa, a u napadu je ozlijeđeno jedno dijete. Ahmeti, čelnik Demokratske Unije za integracije (DUI) za napad je optužio glavnog političkog rivala Menduha Tačija, čelnika Demokratske partije Albanaca.

Kako je Ahmeti rekao novinarima nakon napada, dok je automobilom namjeravao otputovati iz sela netko je pucao prema njegovom automobilu i pri tom je pogodio vjetrobransko staklo. U pucnjavi je ranjeno jedno dijete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napad predstavlja još jedan u nizu nasilnih događaja kojim je obilježena predizborna kampanja za predstojeće izvanredne parlamentarne izbore u Makedoniji koji će se održati 1. lipnja.

Napadači su do sada uništavali izborne stožere Ahmetijeve stranke, a bilo je i fizičkih obračuna između pristaša dviju političkih opcija koje bi u Makedoniji trebale zastupati interese Albanaca.

I.K.
Foto: AFP arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara