PORTOROŽ: OTVOREN SALON INTERNAUTICA 2004.

U marini u Portorožu otvoren je u utorak deveti salon Internautica na kojem se ove godine predstavlja više od 150 plovila različitih proizvođača.

Organizatori na ovom sajmu nautičke opreme očekuju oko 45.000 posjetitelja iz Slovenije i drugih zemalja.

Na sajmu će se predstaviti veći broj jedrilica, katamarana, motornih brodova i većih jahti. Uz to, nastupaju i proizvođači dodatne brodske opreme, navigacijskih uređaja, opreme za ronjenje, te odjeće za navigaciju i sport. Bit će održano i više pratećih priredbi i skupova; u petak će se održati skup o razvojnom programu slovenskog nautičkog turizma te tradicionalna regata u kojoj sudjeluju dvije jedrilice, ovaj put renomirana natjecateljska jahta "Veliki viharnik" te jedrilica "Esimit Europa".

Slovenski proizvođač "Elan" na Internautici 2004. godine predstavlja po prvi put svoje novo plovilo, jedrilicu "Impression 43". Jedan od sponzora priredbe, predstavništvo Audi-Porschea predstavit će po prvi put i novi model Audi A-6 spomenutog proizvođača.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istodobno na sportskom aerodromu u Portorožu otvoren je i sajam Avionautica, prva smotra takve vrste na slovenskoj obali. Oba se sajma zatvaraju u nedjelju.

Novi slovenski ministar prometa Marko Pavliha, koji je nazočio otvaranju, poznat je po svom zalaganju za pomorsku orijentaciju Slovenije, a prigodu je iskoristio da to ponovi. "Slovenci su ne samo pomorski narod nego i narod vrhunskih pomorskih stručnjaka, kormilara i nautičkih arhitekata. Ova je smotra živi dokaz da Slovenija nije samo alpska nego i pomorska zemlja", rekao je Pavliha prigodom otvaranja Internautice.

(Hina) xfl ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara