Portugal: Glavni tajnik Socijalističke stranke dao ostavku zbog Sampaija

GLAVNI tajnik portugalske Socijalističke stranke Eduardo Ferro Rodrigues u petak je objavio kako daje ostavku na svoj položaj nakon što je predsjednik države Jorge Sampaio odlučio ne raspustiti parlament i ne organizirati prijevremene izbore, kako je to zahtijevala oporba na čelu s njegovom strankom.

Ferro Rodrigues je rekao kako se "apsolutno protivi" Sampaijevoj odluci da pozove parlamentarnu većinu desnog centra na sastavljanje nove vlade, nakon ostavke dosadašnjeg premijera Josea Barrosa, koji je imenovan predsjednikom Europske komisije.

"Ne mogu prihvatiti odluku koja rezultira političkim rješenjem... koje smatram lošim i pogrešnim", izjavio je čelnik portugalskih socijalista, vidljivo dirnut.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potpuno sam uvjeren da je rješenje s prijevremenim izborima bilo najviše u nacionalnom interesu", rekao je.

Vođa Socijalističke stranke ocijenio je kako odluka predsjednika Sampaija, koji je također socijalist i s kojim je Rodrigues dugogodišnji prijatelj, za njega znači "osobni i politički poraz".

"Preuzimam punu odgovornost. Postoje političke posljedice", dodao je Rodrigues, najavivši kako će zastupnički mandat zadržati i ubuduće.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara