Portugalska policija: Hrvatski navijači spremaju sukob s Englezima

PORTUGALSKA policija dobila je, piše Jutarnji list, konkretne podatke o mogućem izbijanju sukoba hrvatskih i engleskih navijača na dan utakmice, u ponedjeljak 21. lipnja, a prema njihovim podacima u Portugal će tijekom vikenda stići 200-injak navijača spremnih upravo za najavljeni sukob.

"Iako su Englezi najeksponiranija skupina i rade najviše problema na prvenstvu, imamo saznanja o pripremama za sukobe naših navijača, ali ne znamo tko ih priprema. Incident bi mogao početi verbalno, ali smo iz razgovora s tzv. najmirnijim navijačima doznali da kod manjeg dijela postoji i volja za tučnjavom", saznaje Jutarnji od policajaca koji su u pratnji hrvatskih navijača u Portugalu.

Na utakmici Hrvatske i Engleske očekuje se tek nešto veći broj engleskih navijača, oko 10.000, dok se pretpostavlja da će Hrvata biti oko 9.000.

Na subotnjem briefingu organizatora zaduženih za osiguranje odlučit će se hoće li se i za koliko policajaca pojačati osiguranje. Na utakmici Hrvatske i Francuske red je čuvalo 300-injak policajaca.

Hrvatski navijači do utakmice s Francuskom, nisu se pokazali incidentnima. Protiv Francuske bila je zapaljena jedna baklja, a nakon drugog gola desetak je navijača prekoračilo zid, no Jutarnji piše kako zbog preporuke hrvatskih policajaca iz pratnje portugalska policija nije reagirala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potugalci su navijače podijeli u tri kategorije: A kategorija - najmirniji navijači, B kategorija - navijači koji vole nogomet, ali su spremni odgovoriti na provokaciju, te C kategorija - navijači skloni incidentima i izazivanju sukoba.

Susret Hrvatske i Engleske na rasporedu je u ponedjeljak 21. lipnja. Igra se na lisabonskom Estadio da Luz s početkom u 20.45 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara