Poruka premijera Sanadera u povodu Dana holokausta

PREDSJEDNIK Vlade Ivo Sanader u poruci u povodu Dana sjećanja na holokaust, 27. siječnja, pozvao je danas hrvatske građane da pridonesu razvoju i njegovanju međusobne snošljivosti i raznolikosti u hrvatskom društvu "koje želimo razvijati na temeljima vrijednosti suvremene demokratske Europe, od kojih je jedna od najvažnijih i antifašizam".

Vladin Ured za odnose s javnošću prenio je u svom priopćenju poruku premijera Sanadera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Danas na međunarodni dan holokausta, na dan oslobođenja preživjelih zatočenika zloglasnog Auschwitza, prisjećamo se svih strahota i nehumanosti koje je čovječanstvo proživjelo prije šest desetljeća. Zlodjela fašizma, nacizma i patnje židovskog naroda i drugih slobodoljubivih ljudi nikad se ne smiju zaboraviti.

Dan holokausta prigoda je da se podsjetimo na sve te činjenice i upozorimo na neprihvatljivost ekstremizma, isključivosti i političkog nasilja. To je i prigoda da podsjetimo nove naraštaje kako je poštivanje moralnih vrjednota, vladavine prava i iznad svega zaštita slabijih i drukčijih temelj opstojnosti i napretka demokratskog društva. Istodobno se moramo prisjetiti i onih koji su bili spremni ugroziti svoje sudbine da bi pomogli i zaštitili ugrožene i na taj način omogućili da istina bude objelodanjena.

Holokaust nije samo daleka prošlost. On je i temelj današnjih prijetnja čovječanstvu: rasizam, nesnošljivost spram drukčije vjere ili etničke pripadnosti, crpe svoje nadahnuće u istoj nesnošljivosti, nasilju i isključivosti. Želim stoga na ovaj dan poručiti svim hrvatskim građanima da pridonesu zajedničkom dobru - razvoju i njegovanju raznolikosti i međusobne snošljivosti hrvatskog društva koje želimo razvijati na temeljima vrijednosti suvremene demokratske Europe, od kojih je jedna od najvažnijih i antifašizam. Činimo to kako bi Hrvatska danas i u budućnosti bila društvo slobodnih, sigurnih i sretnih ljudi", kaže se u poruci predsjednika Vlade Ive Sanadera u povodu Dana holokausta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara