Poruke Indexovih posjetitelja u Knjizi žalosti

INDEXOVI posjetitelji su u Knjizi žalosti ostavili posljednje pozdrave i poruke sinoć preminulom Ivici Račanu.

"Hrvatska je izgubila mnogo: vođu, vizionara i demokrata. Hrvatski je narod izgubio borca za prava radnika i siromašne, poštenog i karakternog političara što je na nasoj političkoj sceni, nažalost, rijetkost."

Studenti Fakulteta političkih znanosti izrazili su sućut obitelji i prijateljima Ivice Račana, napomenuvši da je on bio "jedini pravi čovjek koji je imao volje i snage voditi ovu drzavu".

"Dragi Ivice, bio si velik, pošten, samozatajan i nadasve ustrajan covjek u svojim namjerama da usmjeriš Hrvatsku proeuropski i da nas naučis da gledamo prema budućnosti, a ne da se i dalje osvrćemo u prošlost. Hvala ti na svemu, bez tebe danas ne bismo bili isti, pamtit cemo te kao ključnu figuru u ranijoj hrvatskoj povijesti."

"U današnje vrijeme, uspjeh je biti i ostati pošten čovjek. Jedan je otišao, neka mu je laka zemlja, a povijest će pokazati ostalo!"

"Posljednji pozdrav jednom od rijetkih poštenih hrvatskih političara. Bio je velik čovjek, mudar, umjeren i uvijek fer u svojim istupima. Pokoj mu duši. Nedostajat će nam."

"Posljednji pozdrav najvećem političaru u Hrvata. Tvoj doprinos razvoju demokracije u Hrvatskoj i stvaranju Hrvatske uvijek su omalovažavali oni koji su najmanji doprinos dali, ali mi smo uvijek bili uz tebe..."

"Posljednji pozdrav velikom čovjeku, borcu i vođi. Nismo ga znali cijeniti dok smo ga imali, sad ćemo spoznati koliko nam nedostaje. Počivajte u miru i nek Vam Bog nadoknadi barem dio patnje koju ste kroz život pretrpili."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara