Pošaljite svoju fotku u svemir! Pazite samo da se izvanzemaljci ne preplaše...

Tekst. S.C.H.
Foto: NASA

NASA je posljednje dvije misije svemirskih šatlova odlučila otvoriti običnim ljudima iz cijelog svijeta, pozivajući ih da preko interneta pošalju svoje slike i podatke koji će potom šatlom biti poslani u svemir.

Naime, NASA uskoro u svemir šalje posljednja dva iz serije "space shuttleova" nazvanih Discovery i Endeavour, čime popularni šatlovi odlaze u povijest. Stoga su u NASA-i odlučili te dvije misije otvoriti za javnost i kroz program nazvan "Face in Space" ponuditi mogućnost svima koji to žele da svoju sliku i osnovne podatke o sebi pošalju u neku vrstu "interplanetarnog Facebooka".


Sve što je potrebno učiniti jest posjetiti NASA-inu stranicu "Face in Space" i na njoj, slijedeći upute, uploadati svoju fotografiju i napisati osnovne podatke o sebi te ih spremiti u NASA-inu bazu podataka, nakon čega dobivate i pismenu potvrdu o sudjelovanju u misiji i osnovne podatke o letu, a nakon povratka šatla na zemlju dobit ćete i konačnu potvrdu o sudjelovanju u misiji potpisanu od strane zapovjednika letjelice.

Želite li sudjelovati u ovom projektu, požurite jer vremena još nema mnogo. Naime, Discovery u svemir leti već u rujnu ove godine i osim slika nosi rezervne dijelove i logističku opremu za Međunarodnu svemirsku stanicu, a Endeavour kao posljednji "svemirski taksi" u povijesti bit će lansiran u studenom. On će pak na međunarodnu svemirsku stanicu, uz rezervne dijelove, odnijeti i komunikacijske antene, plinske rezervoare i krhotine mikrometeoroida. Požurite, dakle, na "Face in Space". Pripazite samo da fotografije budu dobre, u suprotnom bismo doista mogli preplašiti izvanzemaljce ukoliko netko od njih slučajno poželi zaviriti u unutrašnjost posljednjeg zemaljskog šatla.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara