Poskupljenje komunalne naknade 50 posto

ČLANOVI zagrebačke Gradske skupštine jučer su na prijedlog Gradskog poglavarstva većinom glasova odlučili kako će od 1. siječnja komunalna naknada povećati za 50 posto. Iako je u Zagrebu produljeno vrijeme naplate parkiranja i dijelom su proširene parkirne zone, povećanje komunalne naknade potaknulo je kritike oporbenih zastupnika koji su ustvrdili kako je to još jedan udar na standard građana.

Novo vrijeme naplate parkiranja je radnim danom od 7 do 21 sat, subotom od 7 do 15, dok će naplata parkiranja u Sigetu kod Avenue Malla po novom programi biti i subotom i nedjeljom od 7 do 22 sata.

Na Trešnjevci, u donjem i gornjem gradu zone naplate parkinga već su proširene. Iako o naplati parkiranja i proširenju naplatnih zona nije bilo rasprave, oporbeni gradski zastupnici iskazali su protivljenje na poskupljenje komunalnih naknada uz objašnjenje kako je to, pored poskupljenja odvoza smeća, vode, ukopa i parkiranja,  još jedan veliki udar na džep građana. 

Kao problem, Tomislav Babić iz HDZ-a, naveo je problem potrošnje novca koji se najmanje ulaže u proširenje grada i komunalne infrastrukture na rubnim dijelovima. Za to vrijeme, Milan Bandić rekao je kako se u narednih šest mjeseci planira odlučna reforma gradske uprave s ciljem da se uštedi 50 milijuna kuna.


V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara