Posljednje sate Haider je proveo u noćnom klubu; Izletio s ceste s dvostruko većom brzinom nego što je dopuštena

Posljednje sate Haider je proveo u noćnom klubu; Izletio s ceste s dvostruko većom brzinom nego što je dopuštena

AUSTRIJSKA policija je izvijestila da je prema do sada utvrđenim činjenicama kontroverzni austrijski političar Joerg Haider, koji je jučer poginuo u prometnoj nesreći, izletio s ceste jer je vozio dvostruko većom brzinom od dopuštene, odnosno čak 142 km na sat. Na tom dijelu ceste ograničenje brzine iznosi 70 km na sat, te je glavni tužitelj Gottfried Krantz izvijestio kako vjeruje da je brzina glavni faktor Haiderove pogibije. Policija je odbacila špekulacije da je Haider za volanom doživio srčani udar pa da je zato imao nesreću.

Njemački Bild objavio je kako je Haider posljednje sate svog života proveo u noćnom klubu te se fotografirao sa zaposlenicama.

Haider je preminuo nakon što je službenim automobilom sletio sa ceste nakon što je izgubio nadzor nad automobilom, sletio s kolnika, udario u betonski zid, i prevrtao se sve dok se automobil nije zaustavio okrenut na krov. Nakon udarca u zid, probio je i jednu ogradu i udario u hidrant.

U trenutku nesreće Haider je bio na putu prema Baerentalu u Crnoj šumi, gradiću nedaleko od Klagenfurta, gdje je njegova obitelj ovog vikenda okupljala kako bi proslavili 90. rođendan njegove majke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da je Haider na istome mjestu stradao i 1995. godine i to gotovo na isti način: nakon što je izletio sa ceste, udario je u stup. Nije bio ozlijeđen, a o nesreći je samo kazao "Moglo je doći do problema".

R.I.
Foto: AFP/Bild

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara