Posljednji apel Kena Bigleyja objavljen na Internetu

BRITANSKI talac Kenneth Bigley kojega su irački otmičari ubili u petak, nekoliko trenutaka prije pogubljenja uputio je apel britanskom premijeru Tonyju Blairu, tražeći od njega da udovolji zahtjevima otmičara, vidljivo je iz snimke objavljene u nedjelju na internetskoj stranici.

"Oni misle ozbiljno. Molim vas, molim vas.. dajte im što žele. Preklinjem vas. Osjećam da mi preostaje još malo vremena na životu", kaže se u Bigleyjevoj poruci Blairu. Na video snimci se uz očajnog Bigleya vidi šest naoružanih i zamaskiranih otmičara.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednje riječi uputio je svojim sunarodnjacima koje je pozvao da "iziđu na ulice" te da traže bolji život za žene zatočene u zatvoru Abu Ghraib. U tom ga je trenutku jedan od otmičara prekinuo pročitavši sljedeće: "Budući britanska vlada nije ozbiljno shvatila naš zahtjev da oslobodi naše sestre iz zatvora, sudbinu ovog zlog Britanca riješit će nož." Na snimci se vidi kako Bigleyju, uz pomoć preostale petorice, odsijeca glavu.

Iznad mjesta na kojemu je počinjen zločin vidljiva je zastava s oznakom skupine "Jedinstvo i sveti rat" jordanskog terorista Abu Musaba Al-Zarqawija povezanog s Al-Qaidom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara