Poslovodstvo Done ne odustaje od otpuštanja radnika

Ni nakon danas održanog drugog sastanka sindikata i poslovodstva Done nema rješenja za 53 radnika tog gornjostubičkog poduzeća za preradu voća kojima prijeti otkaz. L

Krapinsko-zagorska županija danas je po drugi put u proteklih tjedan dana u svojim prostorijama organizirala pregovore, koje je predvodio zamjenik županice za gospodarstvo Đovani Broz. No obje strane nisu odstupile od svojih poznatih stajalište - sindikat poljoprivrede ne prihvaća najavljene otkaze, a poslovodstvo, na čelu s direktorom Done Slavkom Rakom, ne odustaje od otpuštanja viška radnika.

Broz je, međutim, ponudio kompromisno rješenje po kojemu bi Dona trebala smanjiti broj radnika koje namjerava otpustiti, a poslovodstvo bi se trebalo očitovati i koliko novih radnika misli zaposliti u obnovljenoj proizvodnji, a što je ranije obećavalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Županija će, rekao je Broz, izići u susret radnicima koji ne mogu izbjeći otkaze i dat će im prioritet kod dodjela županijskih novčanih poticaja za uzgoj voća i povrća.

O mogućim kompromisnim rješenjima Broz bi sljedećih dana trebao razgovarati s vlasnikom Done Andrijom Klarićem. Novi sastanak s poslovodstvom i sindikatima Broz je najavio za četvrtak kada bi se konačno trebala saznati sudbina radnika Done.

(Hina) xzkra ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara