Posmrtni ostaci Sergia Vieire de Melloa stigli u Ženevu

POSMRTNI ostaci Sergia Vieire de Melloa, predstavnika UNa u Iraku ubijenog 19. kolovoza u atentatu u Bagdadu, stigli su u ponedjeljak ujutro iz Rio de Janeira u Ženevu, gdje će vjerojatno biti pokopan, javlja AFP.

Boeing 707 brazilskih zračanih snaga sletio je u 9 sati u zračnu luku Cointrin, posljednju etapu putovanja po tri kontinenta posmrtnih ostataka visokog dužnosnika UN, koji su iz Bagdada preko Ženeve bili dopremljeni u Rio radi službenog odavanja počasti, a potom natrag u Ženevu. Sergio Vieira de Mello vjerojatno će u utorak tu biti i sahranjen, a ne na jugu Francuske kako se ranije spominjalo, doznaje se iz izvora bliskih obitelji.

Točan datum pogreba će biti određen "za dva do tri sata", izjavila je Helena Pomomareva, šefica za odnose s javnošću Ujedinjenih naroda u Ženevi, koja je rekla da će udovica Annie Vieira de Mello to odlučiti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sjedištu Ujedinjenih naroda u Ženevi biti će upriličen ispraćaj posmrtnih ostataka.

Na groblju Plainpalais, nekoj vrsti ženevskog Panthena, pokopane su brojne poznate osobe, kao i neki stranci poput pisca Jorge Luis Borgesa.

Brazilski parlament objavio je u nedjelju da će uskoro glasovati o tome da De Mello, brazilski diplomat i dugogodišnji UN-ov dužnosnik, bude posmrtno kandidiran za Nobelovu nagradu za mir.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara