Posrednici: Francuski taoci u sigurnim rukama

DVOJICA otetih francuskih novinara u sigurnim su rukama, a njihovo konačno oslobađanje ovisi o sigurnosnim uvjetima potrebnim da bi im se omogućio odlazak iz područja Falluje, izjavili su u četvrtak članovi francuske ekipe koja sudjeluje u pregovorima o oslobađanju, Philippe Evano i Bruno Carnez.

"Već 15 dana francuski su novinari u sigurnim rukama, u rukama onih koji se bore protiv militanata, a njihovo je oslobađanje izvjesno, no njihov odlazak iz područja Falluje u ovome trenutku sprječavaju američka bombardiranja tog područja", rekao je Evano.

"Tražimo da se osigura odlazak posrednika u spomenutu regiju koji će ondje potražiti novinare te im pomoći da nesmetano stignu do Bagdada prije nego što napuste Irak", rekao je. Njegov suradnik Bruno Carnez izjavio je da "Amerikanci nemaju ništa protiv poduzimanja koraka" koji bi pomogli pri oslobađanju 37-godišnjeg Christiana Chesnota i 41-godišnjeg Georgesa Malbrunota, otetih 20. kolovoza.

Područje grada Falluje zapadno od Bagdada uporište je sunitskih gerilaca koji se bori protiv koalicijskih snaga na čelu sa Sjedinjenim Državama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara