Postignut sporazum o smjeni župana Lukšića

KORDINACIJA Koalicije državotvornih stranaka u Skupštini Splitskodalmatinske županije (HDZ, HB, HKDU, HDRS, HČSP, Hrvatski proljećari, HIP) na večeras održanom sastanku postigla je sporazum o smjeni župana splitskodalmatinskog Branimira Lukšića, a potpisan je i novi sporazum kojim se reorganizira izvršna vlast u Županiji.

Ovo je večeras Hini potvrdio predsjednik Županijskog HDZ-a Živko Nenadić.

Kako se neslužbeno saznaje novi župan u Splitsko-dalmatinskoj županiji postat će HDZ-ovac Kruno Peronja koji je i do 1997. obnašao tu dužnost, kada je na njegovo mjesto došao sada odlazeći župan Branimir Lukšić.

Sporazumom što su večeras potpisale članice Koordinacije, HDZ će zadržati i mjesto predsjednika Skupštine Splitsko-dalmatinske županije, na kojem ostaje Mihovil Biočić. Sadašnji zamjenici župana Tadija Barun (HČSP) i Joško Kovač (HDRS) i dalje će ostati na tim dužnostima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po svemu sudeći i sastav trinaestočlanog Županijskog poglavarstva ostat će isti.

Dugo najavljivana skupština Splitsko-dalmatinske županije trebala bi se održati u narednih desetak dana. Po Poslovniku se, naime, točka o smjeni župana može uvrstiti u dnevni red osam dana od potpisivanja sporazuma o tome.

No, i na samoj sjednici Skupštine može nastati problem ako se nakon smjene dosadašnjeg župana Lukšića ne digne dovoljno ruku, odnosno manje od 26, za novog župana Krunu Peronju. Tada bi se u Županiji vlast definitivno raspala, a izbori bi bili neizbježni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara