POSVEĆENA OBNOVLJENA KAPELICA U dvorcu TIKVEŠ

Đakovački i srijemski pomoćni biskup msgr. Đuro Hranić posvetio je danas obnovljenu kapelicu u sklopu dvorca Tikveša, gdje je služio misu. L

U kapelici, obnovljenoj u povodu dolaska pape Ivana Pavla II. u Hrvatsku i nazvanoj kapelicom papinskog blagoslova, postavljena je Knjiga apostolskog blagoslova, koju je blagoslovio Sveti Otac za euharistijskog slavlja, a koju je u drvetu izradio predsjednik Likovne udruge "Petar Smajić" iz Ernestinova Mato Tijardović.

Na pročelju kapele upisan je posvetni naziv "Dar i Otajstvo" (Dono et mistero).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekstovi u knjizi su biblijske poruke, sadržane u Papinoj knjizi "Dar i otajstvo", s prikladnim tekstom o "otajstvu prirode" u Parku prirode Kopačkome ritu, o njegovoj ekologiji, očuvanju i zaštiti okoliša.

Biskup Hranić pozvao je one kojima je povjerena uprava nad velikim nacionalnim bogatstvom da se o tome brinu odgovorno i savjesno, ističući značenje ekološke svijesti svakoga pojedinca.

Kapelica, za koju se samo zna da je izgrađena početkom 19. stoljeća, te, prema dostupnim informacijama, da su je izgradili Habsburgovci, prvo je obnovljeno zdanje u Kopačkome ritu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara