Potomci Armenaca traže nadoknadu u Njemačkoj

Potomci Armenaca koji su preživjeli genocid u Turskoj 1915. godine pokrenuli su postupak protiv Deutsche banke i Victoria osiguranja u kojemu traže obeštećenje u milijunskom iznosu zbog neisplaćenih polica životnog osiguranja i ušteđevina njihovim precima, javlja Spiegel Online u subotu. L

Vlasti u Ankari, naime, nisu Armenicma koji su preživjeli taj pokolj, kao ni njihovim potomcima, dopustili isplaćivanje premija te pristup štednim računima i privatnim trezorima Deutsche banke u Istanbulu.

Odvjetnici potomaka, koji danas uglavnom žive u Sjedinjenim Američkim Državama, traže isplatu životnih osiguranja u "najmanje 280 slučajeva", izjavio je odvjetnik podnositelja tužbi Vartkes Yeghiayan.

Potomci isto tako traže povrat ušteđevina njihovih predaka koji godinama nisu mogle biti isplaćene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Mi trenutno ne znamo točno o kolikoj se svoti radi, ali dug bi mogao iznositi nekoliko desetaka milijuna dolara", smata Yeghiayan.

Deutsche banka i Victoria osiguranje se dosad nisu izjasnile o najavljenim tužbama.

Potomcima preživjelih masakra nad Armencima američko osiguravajuće društvo New York Life i francuski Axa koncern su dosad već isplatili obeštećenje u iznosu od ukupno 34 milijuna dolara.

(Hina) xnkre ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara