Potpisan koalicijski sporazum "Lista za Pulu"

U Puli je danas potpisan koalicijski sporazuma između Istarskog demokratskog foruma (IDF), Hrvatske socijalnoliberalne stranke (HSLS), Liberalne stranke (LS) i nezavisnih kandidata s "Liste za Pulu" za zajednički nastup na predstojećima izborima za pulsko Gradsko vijeće.

Zajednička koalicijska lista zvat će se "Lista za Pulu", a među kandidatima najviše je onih nezavisnih, predvođenih dosadašnjim predsjednikom Gradskog vijeća Liviom Bolkovićem, koji je rekao kako će se sve odluke među potpisnicima dogovarati konsenzusom.

"Ova lista predstavlja zapravo kontinuitet aktualne gradske vlasti i nema ozbiljnijeg protukandidata", ustvrdio je Bolković.

Govoreći o značenju predstojećih lokalnih izbora, aktualni pulski gradonačelnik i nositelj "Liste za Pulu" Luciano Delbianco rekao je kako će Pula na osnovi novoga Zakona o lokalnoj samoupravi dobiti status velikog grada, što donosi niz ingerencija koje su do sada imale isključivo županije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući na pitanje novinara, rekao je kako je sigurno da ova lista nakon izbora neće koalirati s Nezavisnom gradskom listom Loredane Štok, čije je dosadašnje djelovanje u radu Gradskoga vijeća ocijenio "izuzetno destruktivnim".

Druga dvojica potpisnika sporazuma, predsjednik pulskog LS-a Mladen Premuš i predsjednik pulskog ogranka HSLS-a Dario Butković, zauzeli su se za razvoj poduzetništva, decentralizaciju i veće ovlasti mjesnih odbora.

(Hina) xdspo ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara