Potpisan sporazum o financiranju savjetovališta za djecu, mladež, brak i obitelj

SPLITSKO-DALMATINSKI župan Kruno Peronja i splitski gradonačelnik Miroslav Buličić potpisali su danas sa splitskim Centrom za socijalnu skrb sporazum o sufinanciranju Savjetovališta za djecu mladež, brak i obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predviđeno je da bi se Savjetovalište trebalo otvoriti potkraj godine, najvjerojatnije za Božić, nakon što se u suradnji s gradskom upravom, u međuvremenu, pronađe primjeren prostor. Cilj je te ustanove pomagati mladim roditeljima u odgoju djece putem raznih seminara i radionica, djeci s poremećajima u ponašanju te djeci s tjelesnim oštećenjem i njihovim obiteljima kako bi se lakše uključila u svakodnevni život.

Ministrastvo rada i socijalne skrbi osigurat će plaće za dvoje stručnih djelatnika, a Državni zavod za materinstvo i obitelj novac za programe. U financiranju Savjetovališta, kako je predviđeno danas potpisanim sporazumom, grad Split sudjelovat će plaćanjem jednog vježbenika, a Županija će izdvajati novac za nove programe. Slično savjetovalište u Hrvatskoj djeluje još samo u Rijeci.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara