Potpisan sporazum o izgradnji nove pulske bolnice

SPORAZUM o sufinanciranju izgradnje nove pulske bolnice, u koju će ukupno biti uložen 221 milijun kuna, popisao je danas u Puli ministar zdravstva Andro Vlahušić s istarskim županom Ivanom Jakovčićem i ravnateljem pulske Opće bolnice Lemsom Jerinom.

Tom je prigodom ministar Vlahušić istaknuo da se projekt izgradnje nove bolnice u Puli, koju će Ministarstvo zdravstva financirati s 30 posto ukupnih troškova izgradnje, realizira u sklopu vladina projekta na području cijele Hrvatske s ciljem poboljšanja zdravstvenih kapaciteta i zdravstvene usluge.

"U Istri se do sada nije ulagalo u zdravstvo onoliko koliko građani Istre i turisti koji u Istru dolaze to zaslužuju. Stoga smo prihvatili financijski i strukturalni izazov da bolnica bude na jednom mjestu, a ne na dvije lokacije kao do sada", kazao je Vlahušić. Po njegovim riječima, time ministarstvo kreće u realizaciju kvalitetnog projekta, a ne daje obećanja koja se ne mogu ispuniti čime se, kako je rekao, "demantiraju zločesti i zluradi koji ovaj projekt pripisuju predizbornoj kampanji".

Vlahušić je izrazio potporu planu Istarske županije da rovinjska bolnica bude u većoj funkciji od dosadašnje i da preraste u pravi zdravstveno-turistički centar, dok će o namjeni stare pulske bolnice i Mornaričke bolnice odlučiti županijsko Poglavarstvo na način da će davati koncesije za najam tih prostora čiji će se prihod koristiti za zdravstvene namjene.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istarski župan Ivan Jakovčić napomenuo je kako je izgradnja nove bolnice najvažniji projekt županijskog Poglavarstva izražavajući pritom uvjerenje da će se u pokrivanje ostalih troškova uključiti istarske općine i gradovi te veće tvrtke i donatori.

Nakon potpisivanja Sporazuma o sufinanciranj izgradnje Opće bolnice ministar Andro Vlahušić sa suradnicima posjetio je novi odjel za bolesti uha, grla i nosa te očni odjel u zgradi ginekologije, a koji su preseljeni iz derutne zgrade pulske Opće bolnice. Ravnatelj bolnice dr. Lems Jerin tom je prigodom kazao kako se tim preseljenjem ispravila nepravda prema pacijentima i liječnicima spomenutih djelatnosti koji su se do sada liječili i radili u neprimjerenim uvjetima.

(Hina) dspo mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara