Potpisan sporazum o kulturnoj suradnji Hrvatske i Latvije

HRVATSKI ministar kulture Božo Biškupić i latvijska ministrica kulture Helena Demakova potpisali su danas u Zagrebu dvogodišnji Program kulturne suradnje.

Tim programom, od 2004. do 2006., kako je istaknuto prilikom potpisivanja, intenzivirat će se suradnja između muzeja i galerija dviju zemalja, razmjena koncertnih i kazališnih programa, suradnja na području književnosti, poglavito izdavaštva, i filma te razmjena stručnjaka u području zaštite i očuvanja baštine.

Program obuhvaća i gostovanje hrvatskih i latvijskih umjetnika na međunarodnim kulturnim manifestacijam u Latviji ili Hrvatskoj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Biškupić izrazio je, nakon potpisivanja sporazuma, zadovoljstvo boljom kulturnom suradnjom između dviju zemalja, rekavši da će Latvija, koja je odnedavno postala članica EU-a, podržati Hrvatsku za ulazak u EU. Kultura je, dodao je Biškupić, vrlo važan segmet koji može unaprijediti i gospodarske odnose između Latvije i Hrvatske uz već postojeće vrlo dobre bilateralne odnose.

Latvijska ministrica Helena Demakova iizajvila je kako su Programom kulturne suradnje obuhvaćeni vrhunski umjetnici obiju zemalja izrazivši nadu da će se kulturna suradnja nastaviti i nakon isteka dvogodišnjeg programa.

Ministrica Demakova, u pratnji domaćina ministra Biškupića, razgledat će u Klovićevim dvorima izložbe "Renesansa u Hrvatskoj" i "Dora Maar i Picasso, dodir pogledima", te će posjetiti gradilište Muzeja suvremene umjetnosti u Novom Zagrebu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara