Potpisan sporazum o suradnji Ministarstva zdravstva i četiri medicinska fakulteta

Ministar zdravstva Neven Ljubičić i dekani četiri medicinska fakulteta iz Zagreba, Rijeke, Splita i Osijeka potpisali su danas Sporazum o suradnji u području edukacije i usavršavanja zdravstvenih djelatnika na temelju međunarodnih i europskih standarda.

Fakulteti će zajednički izraditi jedinstveni katalog znanja, stavova i vještina studija medicine, u što će uključiti najvrsnije predstavnike fakulteta, stoji u sporazumu.

"Po prvi puta četiri hrvatska medicinska fakulteta zajedno će raditi na edukativnim programima - programima stručnih ispita, specijalizacija i užih specijalizacija u sklopu standarda Bolonjskog procesa", istaknuo je ministar Ljubičić.

Najavio je skoro donošenje točnog programa specijalizacija i užih specijalizacija što će, po ulasku Hrvatske u EU, omogućiti normalnu razmjenu domaćih i inozemnih stručnjaka.

Potpisivanju sporazuma nazočan je bio i ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac koji je rekao da su hrvatski znanstveni programi komparativni onima u svijetu što se vidi po vrednovanju hrvatskih diploma, a tome će dodatno pridonijeti prilagodba Bolonjskoj deklaraciji.

Primorac je istaknuo da je pri kraju izrada programa medicinskog studija za koji je predloženo da traje šest godina. Lani je u Hrvatskoj primljeno 820 znanstvenih novaka, među kojima je veliki broj medicinara.

(Hina) xmt ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara