Potpisan ugovor o obnovi u ratu srušena Masleničkog mosta

PREDSTAVNICI "Đure Đakovića Montaže" i Hrvatskih cesta potpisali su u Slavonskome Brodu ugovore o obnovi u ratu porušena Masleničkog mosta preko Novskog ždrila te mosta preko Bosuta u Nijemcima vrijednih oko 61 milijun kuna.

Ugovor o obnovi staroga Masleničkog mosta obuhvaća vađenje iz mora dijelova konstrukcije srušena mosta i obnovu na istoj lokaciji. Most je dugačak 315 i širok deset i pol metara.

Direktor Hrvatskih cesta Vladimir Bizjak kaže kako će taj most spojiti ne samo državnu cestu D-8 nego će zamjenjivati i novi Maslenički most kad bude zatvoren zbog bure.

"Niveleta starog mosta iznad mora je 55, a novog 92 metra. Očekujemo i procjenjujemo kako će on na mikrolokaciji i na nižoj visini imati daleko povoljnije uvjete. On će funkcionirati i u trenutcima kad bude zatvoren novi Maslenički most", kazao je Bizjak.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rok za svršetak obnove Masleničkog mosta je godina dana.

Na Maslenici i u Nijemcima sedamnaesti je odnosno osamnaesti most, koje je od 1993. gradila "Montaža".

"Činjenica je da će nam gradnja tih mostova te obnova mosta u Jasenovcu, za koji se očekuje da će ugovor biti potpisan polovicom siječnja iduće godine, zaposliti proizvodne pogone do kraja kolovoza 2004.", rekao je direktor "Montaže" Darko Katić. To nam je bitno i u zapošljavanju i u rentabilnosti tih pogona, dodao je.

Svršetak obnove mosta u Nijemcima, vrijedna 10,1 milijun kuna, predviđen je za šest mjeseci.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara