Potpisan ugovor s Helios osiguranjem o zapošljavanju hrvatskih branitelja

U SKLOPU programa zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH general pukovnik Đuro Dečak i predsjednik Uprave Helios osiguranja Mihael Hribar potpisali su danas ugovor kojim bi 50 razvojačenih branitelja, nakon prekvalifikacije trebali dobiti posao.

Predsjednik Udruge Dečak kazao je, na konferenciji za novinare, da će se na taj način aktivirati i županijski uredi te udruge koji su Vladinom odlukom zatvoreni 2001. godine te zaposliti dio njihovih bivših djelatnika koji će nuditi usluge Helios osiguranja. Time će se ponovno aktivirati prostori Udruge u kojima su branitelji mogli zatražiti pomoć, za što, među njima, postoji velik interes, a osigurat će se i dio novca za rad Udruge, dodao je Dečak.

Predsjednik Uprave Helios Mihael Hribar drži da u toj braniteljskoj udruzi, koja broji oko 220 tisuća članova, postoji značajan broj nezaposlenih branitelja koji bi, uz prethodnu edukaciju, mogli obavljati taj posao. Helios će braniteljima, koji uspješno završe osposobljavanje, ponuditi stalan posao i najmanje minimalnu plaću uvećanu za stimulaciju prema broju sklopljenih ugovora.

Helios je i do sada pomagao braniteljskoj populaciji zapošljavajući ih, odnosno njihovim obiteljima kroz stipendije djeci poginulih pripadnika 1. gardijske brigade "Tigrovi" i u suradnji s humanitarnom organizacijom "Dora", izvijestio je Hribar. U tu je svrhu Helios od 1995. do 2000. izdvojio više od 433 tisuće kuna.

Osiguranje Helios je kroz program pomoći i potporu različitim Udrugama i akcijama karitativnog i humanitarnog karaktera od osnutka 1991. izdvojilo oko 258 tisuća eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara