Potpisana promemorija o provedbi projekta Očuvanja kraških ekoloških sustava

PREDSTAVNICI Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja i Ličkosenjske županije potpisali su danas u Gospiću Promemoriju o suradnji u provedbi projekta o ´Očuvanju kraških ekoloških sustava´.

Promemoriju su u ime Ministasrtva potpisali pomoćnik ministra Ivan Martinić i voditeljica Jedinice za provedbu Projekta Kornelija Pintarić, a u ime Županije župan Milan Jurković.

Projekt očuvanja kraških ekoloških sustava sadrži mjere za očuvanje biološke i prirodne raznolikosti i za održivo gospodarenje prirodnim dobrima.

U sljedećih pet godina u provedbu tog projekta bit će uloženo oko pet milijuna dolara koje osigurava Fond za globalni okoliš Ujedinjenih naroda i tri milijuna dolara koje će dati hrvatska Vlada.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj će novac rasporediti za očuvanje ekoloških sustava u nacionalnim parkovima Risnjaku, Plitvičkim jezerima, Paklenici i sjevernom Velebitu, uzimajući u obzir životne potrebe lokalnog stanovništva, izjavio je pri potpisivanju Promemorije Martinić.

U Gospiću je danas ujedno obilježen i službeni početak rada podružnice Ministarstva za provedbu tog projekta.

Pomoćnik ministra je rekao da će se odmah početi prikupljati podatci o zanimanju za taj projekt. Novcem koji je za njegovu provedbu osigurao UN-ov Fond moći će koristiti, osim nacionalnih parkova, poduzetnici i lokalno stanovništvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara