Potpisivanjem Kolektivnog ugovora prekinut štrajk u srednjim školama

MINISTARSTVO znanosti, obrazovanja i športa potpisalo je kasno navečer u četvrtak Kolektivni ugovor s Nezavisnim sindikatom zaposlenika u srednjim školama Hrvatske i Hrvatskim školskim sindikatom Preporod, čime je označen prekid štrajka u srednjim školama, priopćeno je iz Ministarstva.

Kolektivnim ugovorom, koji je zaključen do 31. prosinca 2006., zadržavaju se stečena materijalna prava zaposlenika te se osigurava korekcija koeficijenata od 4, 8 i 10 posto za nenastavno osoblje.

U priopćenju se navodi i da je proširen broj škola - za 19 škola u brdsko planinskom području i na otocima - u kojima će zaposlenici ostvarivati uvećanje plaće zbog otežanih uvjeta rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolektivni ugovor su potpisali v.d. predsjednika Nezavisnog sindikata zaposlenika u srednjim školama Hrvatske Nikola Andrić, predsjednik Hrvatskog školskog sindikata Preporod Željko Stipić te ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac.

Nezavisni sindikat je ranije priopćio da je pokrenuti štrajk "naišao na izvanredni odaziv među zaposlenicima" jer je, po podacima Sindikata do 16 sati, u 358 od ukupno 423 sredjoškolske ustanove u štrajku sudjelovalo 13.493 zaposlenika, od ukupno 20.660 zaposlenih u cijelom sustavu. Napominju i da ih je u sindikat učlanjeno 13.130.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara