Potpredsjednica J. Kosor otvorila dvodnevni program Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča

POTPREDSJEDNICA Vlade Jadranka Kosor otvorila je danas dvodnevni edukativnopromotivni program "Razumijevanje i tolerancija" koji se u organizaciji Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet održava u Gliptoteci HAZU.

"Cilj je projekta senzibilizirati javnost i pokazati ljudima koliko su orijentacija i kretanje važni za život slijepe osobe, pa ćemo posjetiteljima pokušati putem simulatora sljepoće približiti kako slijepe osobe funkcioniraju", rekla je predsjednica udruge Mira Katalenić.

Tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana kroz program će proći veliki broj srednjoškolaca i osnovnoškolaca, te djeca predškolske dobi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući Hrvatskoj udruzi za školovanje pasa vodiča i njihovim sponzorima, u Hrvatskoj je do danas školovano 47 pasa koji pomažu slijepima, a danas je svojega psa vodiča dobila djevojka iz Zagreba Kristina Šporčić. Udruga u ovoj godini planira školovati još 8 do 10 pasa.

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, koja je pokrovitelj dvodnevnog programa, obećala je Vladinu potporu svim osobama s invaliditetom te se založila za ukidanje predrasuda prema njima.

Udruga je ove godine za svoj rad dobila 43.000 kuna od Grada Zagreba, no kako je započela gradnja Centra za pse vodiče i mobilitet na zagrebačkoj Dotrščini, trebat će im pomoć mnogih kako bi osigurali četiri milijuna kuna za dovršetak gradnje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara