Potpredsjednica Vlade Kosor s vojnim ordinarijem Jezerincem i generalnim vikarom Šantićem

POTPREDSJEDNICA Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas u Banskim dvorima mons. Jurja Jezerinca, vojnog ordinarija, i mons. Josipa Šantića, generalnog vikara, priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću.

S ciljem uspostave suradnje s novoosnovanim Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti vojni ordinarij Jezerinac i generalni vikar Šantić upoznali su potpredsjednicu Kosor sa svojim dosadašnjim aktivnostima u radu s braniteljima. Predložili su niz konkretnih sadržaja za branitelje koji bi se organizirali u suradnji s Ministarstvom, a koji bi pridonijeli dobrobiti branitelja i članova njihovih obitelji te njihovoj duhovnoj obnovi, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potpredsjednica Vlade Kosor izrazila je uvjerenje u dobru suradnju s Vojnim ordinarijatom na dobrobit branitelja. Svoje je sugovornike upoznala s radom novoosnovanog Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, posebice u području rada s braniteljima. Podsjetila je kako su u Ministarstvu otvorene tri telefonske linije na koje se branitelji mogu javiti, iznijeti svoje probleme te potražiti pomoć u njihovu rješavanju.

Također je svoje sugovornike upoznala sa zakonskim izmjenama, koje je donijela nova Vlada, a koje se odnose na izmjenu Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Na kraju sastanka potpredsjednica Kosor zaključila je kako je potrebno uložiti dodatne napore da se popravi ozračje i vrati dostojanstvo hrvatskim braniteljima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara