Potpredsjednica Vlade RH Kosor s hrvatskim izaslanstvom u Hekinanu

Potpredsjednica hrvatske Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, koja predvodi izaslanstvo RH na Svjetskoj izložbi EXPO 2005. u Japanu, nazočila je u nedjelju na predstavljanju izložbe "Voda kao izvor života antičke Pule" u hekinanškom Kulturnom centru, a potom svečano otvorila izložbu "U carstvu podzemnog zmaja čovječje ribice" u Gradskom akvariju u Hekinanu, priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću.

Po obilasku izložbi, potpredsjednici Kosor i hrvatskom izaslanstvu pozdravnim govorom obratio se gospodin Taku Nagashima, gradonačelnik Hekinana, grada domaćina Hrvatske na EXPO-u 2005. Potpredsjednica Kosor potom je, u svoje osobno, i ime cijeloga izaslanstva uputila zahvalu gradonačelniku Nagashimi i gradu Hekinanu za ukazano domaćinstvo Hrvatskoj, te pruženu pomoć u realizaciji hrvatskoga nastupa na Svjetskoj izložbi EXPO 2005. u Aichiju.

Istaknula je kako je prihvaćanje uloge domaćina od strane grada Hekinana, znak osobite naklonosti i prijateljstva, navodi se u priopćenju.

"Sol i solane, na mjestu gdje ste prije 57 godina sagradili ovaj grad i odabrana tema hrvatskog nastupa na Svjetskoj izložbi EXPO 2005. u Aichiju, Kap vode: zrno soli, zauvijek su spojili Hrvatsku s Hekinanom, što će, vjerujem, znatno doprinijeti produbljivanju postojećih čvrstih prijateljskih hrvatsko-japanskih odnosa u svim područjima i na svim razinama", rekla je potpredsjednica Kosor.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posjetom našem hrvatskom paviljonu, izložbama i drugim popratnim manifestacijama, uvjerena sam da će vam naši umjetnici i hrvatski predstavnici na Svjetskoj izložbi EXPO 2005. u Aichiju prenijeti svoje doživljaje iz domovine i odgovoriti na sva vaša pitanja", poručila je potpredsjednica Kosor.

Na kraju svog obraćanja potpredsjednica Kosor prenijela je i pozdrave čitave Vlade Republike Hrvatske te njezinog predsjednika Ive Sanadera, stoji u priopćenju.

(Hina) xpp/xkga ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara