Potpredsjednica Vlade RH Kosor s portugalskim ministrom obrane i mora Paulom Sacadurom Cabralom Portasom

JADRANKA KOSOR, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, sastala se u ponedjeljak s državnim ministrom obrane i mora Republike Portugal Paolom Sacadurom Cabralom Portasom.

Kako je priopćeno, portugalski ministar istaknuo je kako će Portugal, kao članica NATO-a i Europske unije, pružiti punu potporu što skorijem ulasku Hrvatske u Europsku uniju i NATO. Također je naglasio kako je Hrvatska važna zemlja za europsku stabilnost te da Portugal želi pojačati odnose s Hrvatskom na području obrane i pružiti potporu Hrvatskoj u njezinim inicijativama kao čimbeniku stabilnosti u regiji.

Potpredsjednica Vlade RH Kosor zahvalila je portugalskom ministru obrane i mora na potpori njegove zemlje što bržem ulasku Hrvatske u EU i NATO. Također je istaknula da Hrvatska provodi cjelovite reforme koje će omogućiti i punopravno članstvo našoj zemlji u euroatlantskim integracijama. Potpredsjednica Kosor u ime Vlade izrazila je zadovoljstvo zbog postojećih prijateljskih odnosa i naglasila kako između Hrvatske i Portugala nema otvorenih pitanja, te je istaknula interes za poboljšanjem gospodarske suradnje između Hrvatske i Portugala.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Hina) xpp ysdZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara