Potpredsjednik Granić s predstavnicima Srpske pravoslavne crkve

Potpredsjednik Vlade Goran Granić razgovarao je danas s predstavnicima Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Hrvatskoj o odnosima te crkve i hrvatske Vlade, posebno o povratku nacionalizirane imovine.

Na sastanku su bili mitropolit zagrebačko-ljubljanski Jovan, episkop osječkopoljsko-baranjski vladika Lukijan i eipiskop dalmatinski i administrator gornjokarlovačke Eparhije Fotije, priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Mitropolit Jovan zahvalio je na sredstvima koja je Vlada Republike Hrvatske osigurala za Srpsku pravoslavnu crkvu. Ocijenio je to kao veliki korak nakon potpisivanja ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Srpske pravoslavne crkve i rekao kako se postupno rješavaju važna pitanja. Također, zahvalio je potpredsjedniku Graniću na čestitkama za pravoslavni Uskrs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U razgovoru o povratku nacionalizirane imovine dogovoreno je da se do 1. lipnja napravi popis prioritetnih objekata koji se mogu vratiti Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Osnovat će se povjerenstva koja će raditi na povratku kulturne baštine i u tom je cilju dogovoren niz radnih sastanaka između predstavnika nadležnih ministarstava i Srpske pravoslavne crkve.

Potpredsjednik Granić informirao je svoje sugovornike o pohodu Svetog Oca Hrvatskoj. Predstavnici Srpske pravoslavne crkve rekli su kako će i oni sudjelovati u tom važnom događaju.

(Hina) pp jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara