Potpredsjednik RS: BiH trebaju regije, a ne entiteti

Ukidanje entiteta, a potom i nova regionalizacija Bosne i Hercegovine jedini je način na koji ova zemlja može približiti standardima Europske unije i nesmetano pristupiti "europskoj obitelji", izjavio je za banjalučke Nezavisne novine od nedjelje potpredsjednik Republike Srpske Ivan Tomljenović. L

Tomljenović naglašava da se već u vrijeme potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma 1995. godine "nazirala klica po kojoj su entiteti u BiH samo prijelazna faza".

"Čekalo se samo da situacija sama po sebi pokaže da su entiteti prepreka bržem ulasku BiH u EU", izjavio je Tomljenović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tomljenović smatra međunarodna zajednica želi da BiH prijeđe iz "daytonske" u 'bruxellešku fazu", koja podrazumijeva BiH bez entiteta ili sa entitetima koji bi imali vrlo male ovlasti.

"U Europsku uniju ne treba ići s administracijom koja je skupa i nepraktična i zato se tome ne treba suprotstavljati. Entiteti trebaju biti zamijenjeni regionalnom organizacijom koja je primjerena Europskoj uniji", naglasio je Tomljenović.

(Hina) xspod ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara