Potpredsjednik Sabora bespravno gradi na Viru

OTOK VIR, poznat po divljoj gradnji mahom zagrebačkih vikendica, neke će svoje vlasnike ugostiti još samo ovo ljeto, poručuju iz Ministarstva graditeljstva, zaštite okoliša i prostornog uređenja.

Naime, kako piše Večernji list, ministrica Marina Matulović Dropulić najavila je za kraj kolovoza početak rušenja divlje gradnje na Viru.

No, stvar bi prošla medijski nezapaženo da vlasnici nisu poznati političati poput Zdravka Tomca, Ante Đapića, Pavla Miljavca i potpredsjednika Sabora Darka Milinovića.

Kako su javili susjedi potpredsjednika Sabora na Viru, oko njegove kuće neumorno rade mješalice, brusilice i motorne pile. Navodno se pile i pločice, a susjedi koji borave na godišnjem odmoru žale se na buku usred turističke sezone.

U telefonskom razgovoru s Darkom Milinovićem, "Večernjakov" novinar je doznao da se radi o čišćenju i uređivanju okućnice, a na pitanje o tome ima li građevinsku dozvolu, Milinović je odgovorio: "Kuća na Viru nije moja nego od mojeg oca."

"Počeo sam graditi prije tri godine bez građevinske dozvole, ali sam je zatražio i nakon avionskog snimka očekujem legalizaciju. Ne vjerujem da će bageri krenuti na moju kuću jer bi prije nje onda trebali početi rušiti sve bespravne gradnje od virskog mosta." - izjavio je otac potpredsjednika Hrvatskog sabora, Drago Milinović.

"Nećemo dopustiti da na nama treniraju strogoću i da ruše bez reda. Mi smo sami u svom Prostornom planu naveli da nećemo legalizirati objekte koji krše zakon odnosno zadiru u pomorsko dobro, premašuju dopuštenu visinu ili su na infrastrukturnim pravcima. Takvih je objekata samo desetak." - izjavio je načelnik općine Vir Kristijan Kapović i dodao da će zajedno s mještanima zaustaviti bagere Ministarstva već na Virskom mostu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara