Potpredsjednik sabora Mato Arlović u Požegi

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Mato Arlović danas je zajedno s ravnateljem Porezne uprave Milanom Trbojevićem boravio u Požegi gdje je, nakon sastanka s požeškim gradonačelnikom Zdravkom Ronkom, posjetio i Industriju modne konfekcije "Sloga". L

Arlović je novinarima rekao da bi idućeg tjedna "Sloga" s državom trebala potpisati nagodbu vezanu uz stare nepodmirene dugove za poreze i doprinose.

"Vjerujem da ta tvrtka, koja zapošljava gotovo 600 radnika, ima budućnost. Ugodno me iznenadilo da su, i uz male plaće, i sami radnici iskazali veliku spremnost da pridonesu povećanju proizvodnje. 'Sloga' je uistinu zaslužila da joj pomogne šira društvena zajednica jer je vidljivo da se tu, ne samo nastavlja s radom, nego i povećava proizvodnja, rade poslovi za nove partnere, pa čak i zapošljavaju novi radnici, što govori da tvrtka ima perspektivu", rekao je Arlović novinarima nakon obilaska pogona, napominjući kako je program, koji je na sastanku prezentiralo čelništvo, vrlo zanimljiv i širem tržištu.

U sklopu posjeta Požegi potpredsjednik Sabora sastao se i s čelništvom Porezne uprave s kojim je razgovarao o građevinskoj lokaciji uz objekt Porezne uprave, a koja je u vlasništvu grada.

"Postoji dobra volja od strane grada da se vezano uz tu lokaciju postigne dogovor s Ministarstvom financija kako bi ono otkupilo tu atraktivnu parcelu za svoje potrebe, kao i sam objekt. Vjerujem da će iz grada uslijediti pismo namjere Ministarstvu financija kako bi se na zadovoljstvo obiju strana pronašlo najbolje rješenje", rekao je Arlović, pohvaljujući brojne razvojne projekte grada Požege čija je realizacija u tijeku.

(Hina) vreb mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara