Potpredsjednik Simonić s predstavnicima svjetske banke

POTPREDSJEDNIK Vlade Ante Simonić sastao se u srijedu u Zagrebu s predstavnicima Svjetske Banke radi pripreme predloženog Programatskog zajma za prilagodbu (PAL).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je priopćeno iz Ureda vlade za odnose s javnošću, u misiji Svjetske banke bili su Indira Konjhodžić, voditeljica Ureda Svjetske banke za Hrvatsku, Philip Goldman, viši dužnosnik za projekte Svjetske banke, i Ivan Drabek, analitičar projekata. Oni su upoznali potpredsjednika Simonića sa svojim radom koji je usmjeren na tri područja: reformu javne uprave i pravosudnog sustava; poboljšanje investicijske klime te izgradnju ljudskog kapitala i jačanje socijalne zaštite. Misija uključuje stručnjake iz područja javne uprave, reforme pravosuđa, razvoja privatnog sektora, energetike, obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi i financijskog sektora.

Predviđa se da će PAL za Hrvatsku uključiti komponente u više sektora kroz trogodišnji program s mjerljivim rezultatima koji će se postići do završetka programa. Programski zajmovi za prilagodbu su novi financijski instrumenti Svjetske banke razvijeni posljednjih godina u cilju pomaganja strukturnih i institucijskih reformi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara