Potpredsjednik vlade Ante Simonić posjetio studente

POTPREDSJEDNIK Vlade Ante Simonić posjetio je danas Studentski dom Stjepana Radića, gdje je obišao jedan paviljon i ručao u studentskoj menzi.

Simonić je o aktualnim studentskim pitanjima razgovarao s upraviteljicom doma Ružom Jerković, sanacijskim upraviteljem Studentskog centra (SC) Vlatkom Jurišićem i studentima.

Izrazivši zadovoljstvo studentskim menijem, Simonić je novinarima rekao kako je tim posjetom želio osobno vidjeti koji su prioriteti i kako Vlada može pomoći u poboljšanju studentskog života.

Najavio je da će organizirati sastanak s ministrom znanosti Gvozdenom Flegom kako bi se u okviru "doma na Savi" ostvario projekt sportskih igrališta za studente. Spreman je, napomenuo je, i organizirati sastanak o Studentskom domu "Ivan Meštrović", čija je zgrada odnedavno ponovno u vlasništvu HAZU-a.

Simonić smatra da je nužno uvesti jače kontrole na ulazima u dom i videonadzor, odnosno da dom postane institucija poluzatvorenog tipa jer, kako mu je rekla ravnateljica, veći su problem oni koji dolaze izvana nego stanari doma, kojih ima oko četiri tisuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Simonić je izrazio uvjerenost da će se, s obzirom na povećan proračun za Ministarstvo znanosti i Ministarstvo prosvjete i športa u odnosu na prošlu godinu, pronaći sredstva za takve planove.

Sanacijski upravitelj SC-a Vlatko Jurišić upoznao je Simonića s rezultatima sanacije studentskih centara i novim poslovnim sustavom "koji bi trebao zaustaviti daljnje gubitke".

U sklopu obilaska studentskih lokacija Simonić će danas nakratko posjetiti i Studentski dom Ante Starčevića.

(Hina) ag mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara