Potpredsjednik vlade Goran Granić u posjetu Kini

POTPREDSJEDNIK hrvatske Vlade Goran Granić, koji boravi u višednevnom službenom posjetu Kini, sastao se u utorak s predsjednikom vlade Narodne Republike Kine Zhu Rongjiem, prvim predsjednikom Li Lanqingom i državnom savjetnicom Državnog vijeća narodne Republike Kine Wu Yi, priopćeno je iz hrvatske Vlade.

Politički odnosi Hrvatske i Kine ocijenili su odličnima, a sugovornici su se složili da su gospodarski odnosi nedovoljno iskorišteni stoga treba stvoriti preduvjete za njihov daljnji razvoj, nastavlja se u priopćenju te dodaje da su kineski dužnosnici istaknuli spremnost za jače prisustvo hrvatskih gospodarstvenika na kineskom tržištu. Potpredsjednik Granić izrazio je interes hrvatskih gospodarstvenika za zajedničke hrvatsko-kineske projekte posebice za proizvodnju i za nastup na stranim tržištima, a kineska vlada izrazila je podršku hrvatskim vanjsko-političkim ciljevima te putu Hrvatske prema EU institucijama.

Hrvatska i Kina, zaključili su kineski i hrvatski dužnosnici tijekom razgovora, imaju istovjetno stajalište o aktualnim događajima vezanim uz iračku krizu te se daljnje akcije moraju poduzimati unutar mehanizama Ujedinjenih naroda, a inspektorima mora biti omogućen nesmetan rad.

Ministrica turizma Pave Župan Rusković i kineski ministar turizma He Guangweijem u utorak su potpisali Memorandum o suglasnosti između Ministarstva turizma Republike Hrvatske i Nacionalne uprave za turizam NR Kine u vezi s organizacijom inozemnih grupnih putovanja kineskih državljana u Hrvatsku, stoji na kraju priopćenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara