Potpredsjednik vlade Granić s predstavnicima Svjetske banke

POTPREDSJEDNIK Vlade Goran Granić sastao se danas u Zagrebu s izaslanstvom Misije Svjetske banke za identifikaciju programskog zajma za prilagodbu koje je predvodio Albert F. Martinez, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Izaslanstvo je predstavilo područja koja bi bila obuhvaćena programskim zajmom za prilagodbu, a koja uključuju reformu državne uprave, reformu pravosuđa, razvoj privatnog sektora, energetski sektor, socijalni sektor i financijski sektor.

Upoznavši svoje sugovornike sa značajkama državne uprave u Hrvatskoj, načinom njezinog nastajanja i problemima koji se pojavljuju u njezinom funkcioniranju, Granić je rekao kako je reforma tog sustava jedan od najvažnijih prioriteta hrvatske Vlade.

Istaknuo je da je reforma zamišljena kao sveobuhvatno preoblikovanje sustava državne uprave u organizacijskom i strukturalnom smislu te podizanje sposobnosti i kvalitete tog sustava.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Granić je obavijestio svoje sugovornike kako će Vlada tijekom lipnja raspravljati o osnovnoj koncepciji te reforme i pravcu kojim će ona ići.

Sugovornici su razgovarali i o reformi energetskog sektora. Ona se odvija na zadovoljavajući način i u dvije će godine biti restrukturiran cijeli sektor, čime Hrvatska, s obzirom na europske standarde, ostvaruje znatno brže rezultate od ostalih zemalja, rekao je Granić.

Svoje je sugovornike izvijestio da će Vlada do kraja lipnja donijeti sve podzakonske akte koji se odnose na taj segment, čime će se olakšati proces ulaganja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara