Potpredsjednik Vlade Simonić o smjeni u osječkoj bolnici

POTPREDSJEDNIK Vlade zadužen za društvene djelatnosti i član Predsjedništva HSS-a Ante Simonić na današnjoj konferenciji za novinare u Osijeku izjavio je da je od ministra Vlahušića zatražio očitovanje oko smjene ravnatelja Kliničke bolnice Osijek Aleksandra Včeva

Kako je rekao, nakon tog izvješća procijenit će treba li smjenu ravnatelja, do koje je došlo po njegovim saznanjima zbog propusta u primjeni statuta bolnice, dići na razinu Vlade.

Simonić je rekao kako ga je prije nekoliko dana Aleksandar Včev obavjestio o nizu problema u osječkoj bolnici, nakon čega je zatražio izvješće ministra Vlahušića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Do tada ne želim ni u kojem slučaju kalkulirati pretpostavkama je li u pitanju politička smjena ili povreda statuta.

Ministar me usmeno izvijestio da je dužan poštivati odluku Upravnog vijeća, rekao je. Na novinarski upit kako će postupiti ako ministar Vlahušić potvrdi odluku Upravnog vijeća Kliničke bolnice Osijek bez obzira na to što se iz svega može naslutiti da je u pitanju politička smjena, Simonić je rekao kako "ne dolazi u obzir da unaprijed prosuđuje o odluci ministra jer nema razloga vjerovati da on neće pravilno postupiti".

Dopredsjednik osječko-baranjskog HSS-a i osječko-baranjski dožupan Pavo Šarčević rekao je kako bi smjena ravnatelja u osječkoj Kliničkoj bolnici opet mogla izazvati krizu vlasti u županiji. Šarčević je izrazio uvjerenost da HSLS koji je najavio mogućnost istupanja iz županijske koalicije, ipak to neće učiniti te da će i ostale stranke koalicije još jednom preispitati svoja stajališta.

Včev je na mjesto ravnatelja došao kao nestranačka osoba iz kvote HSLS-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara